Cookies look good enough to eat! Unfortunately not on our website, but we use them anyway. Please accept the usage of cookies and tracking pixels. OK
Cookies look good enough to eat! Unfortunately not on our website, but we
use them anyway. Please accept the usage of cookies and tracking pixels.
OK

THE FLOOR PLAN CHALLENGE: TWENTY METERS LONG AND NOT EVEN FOUR METRES WIDE. TWO BUILDINGS, TWO ENTRANCES, TWO FLOORS AND TWO NARROW STAIRCASES.

CHECKBOX

  • Client: Mode Retzlaff
  • Design: KNOBLAUCH

 Expertise

Not exactly the best conditions for a harmonious shop concept. But as the saying goes: let’s make a virtue of necessity. And let’s start hiding things.

As you enter the shop you walk towards two mannequins on a pedestal. The stairs leading to the basement are hidden behind it and are barely visible. The changing rooms are discreetly integrated into the back walls and niches.

 

The checkout is deliberately positioned at the narrowest point of the room – where the two buildings meet. Because from here you can see both entrances at the same time. Built-in furniture in whitewashed oak was fitted along the length of the back wall. The checkout integrates seamlessly, almost unnoticed.

The buildings have one major bonus point: plenty of light and large windows! We have turned this to our advantage and connected the salesroom and the shop windows with one another using appropriate fittings. Who cares about the twenty metre long shop and the narrow staircases now!

FURTHER PROJECTS

LEFFERS

MODER KRÄUTLER

MODEHAUS STOCK